Eternul feminin este sărbătorit în luna martie peste tot în lume prin diverse activități și manifestări culturale. Cu acest prilej a avut loc în Republica Serbia unul dintre cele mai importante concursuri  de creație literară dedicată femeii. Este vorba de Concursul Internațional de Poezie ,,Božanstvena ženo” (,,Femeie fermecătoare”) organizat cu prilejul zilei de 8 Martie de către Centrul Cultural Mesopotamia din Belgrad, al cărui președinte este poetul irakian Sabah Al-Zubeidi. Pentru prima dată din județul Alba s-a înscris în concurs poetul Silvan Stâncal din Alba Iulia, cu poezia ,,Gânduri de noapte bună” obținând Premiul Concursului Internațional de Poezie ,,Božanstvena ženo”.

Prezența poetului în concurs s-a datorat statornicelor relații de prietenie pe care județul Alba prin Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba le are cu Institutul de Cultură al Românilor din Voievodina relații ce s-au concretizat de-a lungul timpului prin numeroase proiecte comune. Poezia ,,Gânduri de noapte” a fost tradusă în limba sârbă de  Virginia Popovici, conferențiar universitar la Universitatea din Novi Sad și mai apoi publicată în antologia de versuri a concursului. ,,Mulțumesc din suflet doamnei Conferențiar doctor Virginia Popovici pentru traducerea poeziilor mele în limba sârbă. Fără contribuția și sustinerea Dumneavoastră nu aș fi caștigat acest premiu internațional iar poezia mea nu ar fi putut fi publicată în antologie alături de creatori din atât de multe țări” a spus poetul Silvan Stâncel la primirea premiului.

La cea de-a VII-a ediție a concursului au participat poeți din 28 de țări ale lumii, de pe aproape toate continentele. Condițiile concursului erau ca fiecare poet să trimită o singură poezie de dragoste dedicată femeii și să fie scrisă în limba maternă a poetului.