Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au acţionat joi, 5 noiembrie, din nou în comuna Vinţu de Jos pentru documentarea dosarului în care mai multe persoane sunt bănuite de tăieri ilegale şi furt de arbori din pădurile situate pe raza comunei.

Publicitate

Potrivit IPJ Alba în acţiunile de joi au fost vizate şapte persoane care au fost conduse în teren, în vederea definitivării expertizei tehnice judiciare dispuse în cauză iar ulterior la sediul Poliţiei municipiului Alba Iulia, unde au fost audiate. Cei şapte suspecţi îşi vor petrece noaptea în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Alba după ce în cazul lor s-a dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Potrivit comunicatului transmis de IPJ Alba:

„La data de 05.11.2015, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, împreună cu specialişti silvici, au continuat cercetările necesare pentru documentarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori tăiaţi fără drept.

Activităţile de cercetare efectuate azi, 05 noiembrie a.c., au vizat 7 persoane din comuna Vinţu de Jos, în sarcina cărora s-a faptul că, în perioada 2008 – 2013, au participat împreună cu alte 19 persoane la tăierea ilegală de arbori şi sustragerea materialului lemnos rezultat de pe o suprafaţă de 21 de hectare de pădure de gorun, situată pe raza comunei Vinţu de Jos, aflate în proprietatea unor persoane fizice. Din cercetările efectuate până în prezent se estimează că masa lemnoasă rezultată în urma tăierilor ilegale este de 2.553 metri cubi, iar prejudiciul cauzat este de  557.695 lei”.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori tăiaţi fără drept.

Acțiunea de joi este o continuare a celei desfășurate în data de 2 noiembrie în urma căreia au fost reţinute alte 9 persoane bănuite de tăiere ilegală şi sustragerea de material lemnos.