Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba a anunţat astăzi că procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui agent de poliție din cadrul I.P.J.Alba – Poliția mun. Blaj, la momentul comiterii faptelor, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

“În fapt, în data de 03.04.2015, la Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Alba a fost înregistrat denunțul lui C.E. care sesiza faptul că, în toamna anului 2013, polițistul i-a pretins și a primit suma de 450 euro pentru a interveni pe lângă lucrători din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Alba în vederea stabilirii unui rezultat al alcoolemiei sub limita infracțiunii, în dosarul în care era cercetat pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Activitățile procedurale efectuate în baza delegării procurorului au probat starea de fapt sesizată, respectiv traficarea influenței contra unor sume de bani. Inculpatul a fost reținut pe o durată de 24 de ore, la data de 21.08.2015. Dosarul a fost înaintat Tribunalului Alba, instanță competentă în acest caz”, se arată într-un comunicat dat astăzi publicităţii.