Manifestările de Ziua Națională au continuat în Piața Tricolorului, Esplanada Catedralei Încoronării din Alba Iulia, unde s-au adunat mii de oameni, invitați oficiali alături de oamenii simpli veniți din țară, dar și de peste hotare.

Nucleu central al acțiunii a pornit din zona Catedralei ortodoxe de la Schit și a fost format din aproximativ 3000 de oameni îmbrăcați în costume populare veniți din toate județele Transilvaniei dar și din toate zonele istorice ale României și din diaspora. Fiecare a purtat, cu mândrie, portul popular specific zonei, dar și steaguri și însemnele județelor pe care le reprezintă, la fel ca și participanții prezenți la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918.

Aceștia au pornit pe jos pe traseul Bulevardul Revoluției, prin fața Colegiului Militar „Mihai Viteazul”, pe strada Cloșca și apoi în Cetatea Alba Carolina până în Piața Tricolorului și pe esplanada din fața Catedralei Încoronării.

În continuarea programului de 1 decembrie, de la ora 13.00 până la ora 14.30, toți cei prezenți în Alba Iulia și interesați de tehnica militară, vor putea admira și fotografia mijloacele tehnice care vor fi parte integrantă a ceremoniei militare atât de mult așteptate în fiecare an.