Polițiștii din Alba efectuează la această oră 64 de percheziții, în patru județe: Alba, Mureş, Cluj şi Bihor, la persoane bănuite de evaziune fiscală, executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţă, furt şi spălare de bani. pentru cercetări vor fi puse în executare 48 de mandate de aducere.

Potrivit comunicatului de presă, în cauză se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de evaziune fiscală, executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţă, furt calificat şi spălare de bani.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 – 2015, 48 de persoane ar fi exploatat, fără autorizaţie, zăcământ aurifer din galerii miniere sau halde aflate în conservare. Acestea ar fi sustras, prelucrat şi comercializat produse aurifere, introducându-le fără forme legale în circuitul economic sau plasându-le la case de amanet, sub forma unor garanţii, fără returnarea sumelor de bani împrumutate. Prejudiciul cauzat este estimat la peste 600.000 de lei” potrivit Poliției.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Departamentului de Informații şi Protecție Internă.