Inspirați, probabil, de eroii seriei de filme „Fast and Furious”, patru tineri cu vârste între 18 și 20 de ani au băgat spaima în proprietarii de mașini și șoferii din comuna Bucerdea Grânoasă.

Cei patru au fost reținuți miercuri seara pentru 24 de ore, Poliția având multiple indicii că au comis cel puțin două furturi de autoturisme în ultimele două săptămâni.

„În fapt, în dimineaţa zilei de 28 octombrie, a.c., poliţiştii Postului de Poliţie Bucerdea Grînoasă, au fost sesizaţi de către un cetăţean din comună, în legătură cu faptul că i-a dispărut autoturismul pe care-l parcase în curtea locuinţei. Autoturismul a fost găsit abandonat, într-un şanţ, la câteva străzi distanţă de locuinţa păgubitului. În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii Postului de Poliţie Bucerdea Grânoasă, împreună cu poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj, au fost identificate 4 persoane, bănuite de comiterea furtului”, se arată într-un comunicat al IPJ Alba.

Din primele cercetări, se pare că la volanul mașinii se urcase S.C.R. în vârstă de 19 ani, care nici măcar nu posedă permis de conducere. Și asta nu e tot! Tânărul s-a crezut vreun pilot iscusit, dar realitatea a fost alta. Cu accelerația călcată pe strada Lipoveni din comună, acesta a pierdut controlul volanului și a ieșit de pe drum. Mașina s-a oprit în șanț, infractorii au fugit și au abandonat vehiculul acolo, fiind ulterior descoperit de organele de poliție.

Cei patru reținuți mai sunt suspectați că au furat o altă mașină în noaptea de 17/18 octombrie 2015, tot în același sat. Cu toții sunt acum cercetați penal pentru furt calificat. În plus, S.C.R. mai riscă o condamnare și pentru conducere fără permis.