Una din modalităţile de a face bani relativ constant şi fără investiţii mari o reprezintă pariurile sportive. Evident, nu este o metodă originală şi doar în cazuri excepţionale vorbim despre câştiguri care să asigure un trai fără griji. Cu toate acestea, spre deosebire de loto, bingo sau alte jocuri care aduc câştig rapid doar pe baza norocului, aici poţi să îţi “ajuţi soarta” într-o măsură considerabilă.

Investiţia poate fi chiar şi de un leu, dar câştigul este pe măsură. Cei mai mulţi jucători pariază, în medie, între 5 şi 20 lei pe un bilet şi pot scoate de zece ori mai mult fără să îşi asume riscuri prea mari. Pe scurt, se atribuie o cotă fiecărui posibil rezultat al unei întreceri sportive, iar cota este cu atât mai mare cu cât rezultatul este mai puţin probabil. Cotele se înmulţesc, iar rezultatul se înmulţeşte cu suma pariată. Totalul este suma care va fi câştigată dacă toate rezulatele ies aşa cum au fost pariate. Unii organizatori de astfel de pariuri îţi lasă şi posibilitatea să “peceşti” un rezultat, însă şi suma încasată va fi semnificativ mai mică.

Deşi multe femei se gândesc că pariurile sportive nu sunt pentru ele, ei bine, sunt destule doamne şi domnişoare care îşi asigură un venit constant din pariuri. Una dintre ele ne-a povestit că pariază exclusiv pe fotbal, dar foarte rar pe meciurile din ţara noastră. Ea spune că Germania şi Anglia au cele mai sigure campionate din punctul de vedere al unui parior, deoarece echipele au constanţă.

“La început este mai greu până te familiarizezi cu felul în care merg echipele. Există însă multe site-uri specializate care oferă informaţii detaliate despre parcursul fiecărei echipe. Eu, de exemplu, mă uit tot timpul la cum au mers, în ultimele etape, echipele care se confruntă într-un meci şi pariez pe cea care este mai în formă, chiar dacă este mai jos în clasament. După un timp, îţi cam formezi ochiul şi reuşeşti să alegi acele meciuri şi acele rezultate care îţi pot aduce câştig. Şmecheria este să nu pariezi mai mult de 5-6 meciuri pe un bilet şi din acestea doar unul să se încadreze la categoria surprize, cu cotă mare, iar restul să aibă o cotă decentă, dar rezultatul să fie predictibil”, ne-a mărtirisit Ana.

Ea recunoaşte că este nevoie şi de ceva noroc, dar crede că cel mai important este să investeşti timp şi atenţie. Pregătirea unui bilet de 5 meciuri poate dura şi o oră, dar Ana crede că este timp investit, nu pierdut, în condiţiile în care îşi face bani de buzunar din câteva ore de documentare şi cu cheltuieli de câţiva lei.

Cumpătarea este esenţială

Ca în orice domeniu în care banii se câştigă relativ uşor, cel mai important lucru este să nu îţi “pierzi capul”. Ana crede că cel mai greu este să nu depăşeşti limitele pe care ţi le-ai impus. “Pe mine un amic m-a învăţat cum să pariez şi mi-a spus care sunt regulile de aur. Nu ştiu dacă sunt generale sau le-a inventat el, însă funcţionează de minune. Ideea este să nu pariezi mai mult de 2 la sută din salariu şi nu mai mult de jumătate din ce câştigi din pariuri. Dacă respecţi asta, nu ai probleme. Culmea este că el a fost cel care nu a respectat ceea ce ne-a învăţat şi acum nu mai pariază. A avut o perioadă, cam un campionat, în care i-a mers foarte bine. A câştigat o grămadă de bani, îşi cumpăra haine scumpe, ieşea în locuri în care noi nu ne permiteam… În fine, a huzurit un pic. A ajuns însă să parieze tot mai mult şi să îşi asume riscuri tot mai mari, ca să câştige tot mai mult. A pierdut şi ce câştigase şi nu ştiu câte salarii. Într-un final a decis să nu mai parieze deloc, pentru că nu se mai putea abţine să nu-şi parieze toţi banii din portofel pe un bilet care i se părea că sigur e câştigător şi nu era. Eu am învăţat din ce a păţit el”, a povestit Ana zâmbind.