Șirul lung al problemelor din sistemul de sănătate românesc continuă de această dată cu lipsa medicamentelor necesare celor cu imunitate aproape de zero. În plin sezon rece, aproximativ 600 de bolnavi așteaptă să fie distribuită medicația pe bază de anticorpi.

Publicitate

Potrivit Digi24, 600 de oameni cu imunitate aproape zero în faţa unor boli grave aşteaptă, încă, o salvare din partea autorităţilor. Nu mai primesc de două luni doze de anticorpi, în plină epidemie de pojar şi în sezon de gripă. Singurul producător din ţară refuză să mai facă livrări, după ce statul a plafonat preţul. Ministerul Sănătăţii anunţă că a cumpărat seruri din străinătate, dar va mai dura până când acestea ajung la bolnavi.

Costurile ajung de la 800 de euro pe lună pentru un copil de 10 ani până la câteva mii de euro pentru un adult”, afirmă Otilia Stanga, vicepreședintele Asociației Române a Pacienților cu Imunodeficiențe Primare.

Ministerul Sănătăţii anunţă că: „Au intrat în ţară şi urmează să fie distribuite către spitale un număr de o mie de doze de IGVena. În cursul acestei săptămâni, Compania Naţională „Unifarm” a anunţat că va primi 600 de flacoane de INTRATECT.”