Vasile Ciurpan din Cricău a ajuns pentru prima dată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia ca pacient la secţia de Pediatrie, mai apoi a revenit ca voluntar şi, în viitor, intenţionează să poarte halatul de medic, în aceeaşi secţie.

Publicitate

Tot personalul secţiei de Pediatrie, dar şi echipa managerială a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia ştie cine este Vasilică, cel mai dedicat voluntar al instituţiei. Tânărul şi-a dedicat timpul voluntaritului şi a ales să lucreze în secţia unde a fost tratat, tocmai pentru a aduce un zâmbet pe chipul altor copii bolnavi. În fiecare zi în care acesta a venit la spialul din Alba Iulia, a încercat să se facă util şi să ajute în mod real personalul, care la rândul său l-a îndrăgit şi încurajat.

„Este un copil deosebit. Îi place să se implice și am simțit adesea că orele pe care le petrece în secție sunt cele care contează pentru el”, a spus asisitentul șef al secției de Pediatrie, Adela Boncuț.

Cu dedicare, dar şi cu multă muncă acesta a reuşit anul acesta şi la examenul de admitere la Facultatea de Medicină din Sibiu, după ce s-a mobilizat pentru a învăţa atât teoretic cât şi practic pentru acest test.

„Vasilică este un copil deosebit, este cel mai bun voluntar al nostru. Timp de mai multe luni a venit la spital zilnic. A făcut naveta de la Ciumbrud pentru a fi în secție. A ales Pediatria, unde a fost și el internat cu o problemă de sănătate. Și-a descoperit pasiunea”, a spus Monica Onețiu, directorul de îngrijiri medicale al spitalului.

În cariera pe care a ales-o a fost îndrumat şi de personalul și conducerea spitalului albaiulian, care l-a răsplătit pentru efortul său şi cu un cadou: un tensiometru și un stetoscop, două aparate care sunt absolut necesare unui student medicinist la început de drum.

„Vasilică ne-a impresionat prin dedicarea lui. A petrecut sărbătorile în spital și ne-am putut baza pe el. Pentru o perioadă a făcut chiar și munca unui registrator medical. Cunoaște foarte bine secția. Ne bucurăm foarte mult pentru reușita lui și sperăm să îl avem în colectivul medical după ce va urma Facultatea de Medicină”, a spus Nicoleta Coșarcă,  managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.