UPDATE 18:00: Un nou pacient internat în Bucuresti şi-a pierdut viaţa după o săptămână de chinuri. Numărul deceselor de azi ajunge la 7 şi numărul celor morţi din cauza incendiului urcă la 39.

O nouă sâmbătă neagră pentru România. Dacă ieri seară numărul deceselor cauzate de incendiul din clubul bucureștean era de 32, la această oră a crescut la 38. Patru dintre pacienți au suferit stopuri cardio-respiratorii și, în ciuda încercărilor de resuscitare, nu au mai putut fi salvați.

Cei patru erau în stare critică de mai multe zile, doi la Spitalul de Arși, unul la Spitalul Floreasca și unul la Spitalul Universitar.

Alți doi pacienți au decedat în Olanda, unde au fost transportați pentru a fi tratați într-o clinică specializată din Rotterdam. Inima unuia a cedat la aterizare, iar celălalt s-a stins în secția de reanimare a spitalului olandez.

Ieri seară, când numărul morților era la 32, la o săpămână după tragedia de la Colectiv, în multe orașe din țară s-au păstrat momente de reculegere, preoții efectuând slujbe comemorative la ora 22:30.