Se pare că muncitorii angajaţi la firmele de profil din Alba Iulia mai au mult de învăţat în privinţa toaletării copacilor. Colegii noştri din presă au mai tras semnale de alarmă, în special anul trecut, în legătură cu modul în care sunt ciopârţiţi copacii din oraş, dar nimic nu pare să se fi schimbat.

În timp ce corcoduşii au înflorit, au înfrunzit şi au deja fructe, aceşti copaci par a fi împietrit în iarnă. Când îi vezi aşa, în mai, nu mai merg replici de genul: “creşte, nici o grijă”. Spre exemplificare punem şi o poză cu un copac care a scăpat de “toaletare”, situat peste drum, pe partea mai umbrită a străzii, lucru care sigur nu-i oferă nici un avantaj.

Situaţia este cu atât mai dezamăgitoare, cu cât firma care a lucrat în această zonă aparţine unui fost director la Agenţia pentru Protecţia Mediului. L-am remarcat venind să verifice personal ca muncitorii să strângă toate crengile şi rumeguşul, însă nu ştim dacă s-a uitat şi în sus, să vadă dacă acei copaci mai aveau şanse să dea frunze sau muncitorul cu drujba tocmai le semnase condamnarea la moarte. Sau poate tocmai îşi asigurase de lucru şi pentru viitor, pentru că firma se ocupă şi de îndepărtarea copacilor uscaţi şi de plantarea unora noi…

copaci netoaletati