Se apropie vacanța de vară și tot mai mulți părinți se gândesc la posibilitățile de a-i ține ocupați pe cei mici, departe de calculator și într-un cadru sigur și distractiv. Pentru aceștia au apărut tot mai multe programe tip after-school, tabere sau centre de distracție. O dată cu acestea s-a creat și o nouă oportunitate, mai ales pentru tinerii care doresc să muncească vara, este vorba de noi profesii care și-au făcut loc pe piața românească a locurilor de muncă: animator centre de vacanță, monitor animator, instructor–animator și instructor pentru activități extrașcolare.

Fundația Noi Orizonturi a sesizat noile cerințe de pe această piață a distracțiilor și oferă tinerilor posibilitatea să obțină calificarea de animator centre de vacanță, diplomă acreditată ANC (Autoritatea Națională pentru Certificări).

tabara animator

„Chiar dacă, aparent, jobul animatorului este distracția, responsabilitatea este enormă. De aceea se recomandă urmarea unui curs acreditat de animator pentru că un astfel de program echipează viitorii animatori cu competențe legate de educaţia prin experienţă, rolul şi îndatoririle animatorului de centre de vacanţă, dinamica grupurilor, elaborarea unui proiect de sejur şi multe altele”, se explică în comunicatul de presă al Fundației Noi Orizonturi.

Cursul pe care ONG-ul îl organizează în acest an se va desfășura în perioada 18-25 iunie 2014, în stațiunea Straja, județul Hunedoara. De 15 ani Fundația Noi Orizonturi dezvoltă și promovează modele de educație de calitate, iar tabăra VIAȚA este astăzi liderul taberelor de educaţie prin aventură din România.

La Straja tinerii, care se pot înscrie până în data de 10 mai la acest curs, vor avea parte de peisaj montan, escaladă, curs de frânghii la înălțime, orientare cu busola pe traseu montan, curs de prim ajutor, activități non-formale create și conduse de către experți ai Fundației Noi Orizonturi în domeniul educației prin aventură.

Informații despre costurile acestui curs de calificare, modalitatea de înscriere, program și posibilitatea de angajare la finalul acestui curs, în tabere de vacanță se pot obține pe www.tabara-viata.ro.