Prefectura Alba a anunţat, astăzi, că mersul trenurilor, pe ruta Simeria-Teiuş, a fost modificat, de la începutul anului, la solicitarea zecilor de elevi şi angajaţi care fac zilnic naveta pe ruta Şibot-Alba Iulia.

“La solicitarea a 52 dintre navetiştii care călătoresc pe această rută, Sucursala de Transport Feroviar Călători Braşov a explicat că, după anularea trenurilor pe relaţia Deva-Cluj Napoca-Deva şi introducerea unui tren pe relaţia Şibot-Teiuş, al cărui orar nu corespundea nevoilor navetiştilor, dar a cărui modificare nu era posibilă pentru că impunea şi alte schimbări în circulaţia trenurilor, a fost pus la dispoziţia publicului navetist trenul R2302 pe relaţia Simeria-Teiuş, cu sosire în Alba Iulia la ora 06:19. În condiţiile în care ora de sosire a trenului în Alba Iulia îi obliga pe navetişti la un program foarte matinal şi având în vedere că elevii încep orele de curs abia la ora 08:00, prefectul Gheorghe Feneşer a solicitat schimbarea orelor de circulaţie a trenului, pentru ca acesta să nu sosească prea devreme în Alba Iulia”, au explicat reprezentanţii Prefecturii Alba.

“Am obţinut modificarea orei de sosire a trenului în Alba Iulia, de la ora 06:19 la ora 06:57, pentru ca elevii să nu fie nevoiţi să ajungă prea devreme în Alba Iulia, dat fiind faptul că încep cursurile la ora 08:00. Adaptarea orelor de circulaţie a trenului era necesară în special pentru elevii navetişti, care trebuiau să se trezească foarte de dimineaţă şi ajungeau în oraş cu mai bine de o oră şi jumătate înainte de începerea cursurilor. Prin modificarea în acest fel a mersului trenurilor, problemele tuturor navetiştilor de pe relaţia Şibot-Alba Iulia au fost rezolvate”, a declarat prefectul Gheorghe Feneşer.