Duminică , 14 octombrie, la ora 12.00, va avea loc la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia vernisajul expoziției “Arhitectul Victor Ştephănescu – autorul Catedralei Reîntregirii Neamului”.

Cu aceasta ocazie va fi lansat și albumul “Arhitectul Victor Ştephănescu – între Stilul Național și Modernism”, avându-l autor pe arhitectul Radu Cornescu. La vernisaj vor participa arhitecții Alexandru Bălan, Laura Tudosie și Radu Cornescu din partea filialei Dobrogea, evenimentul fiind organizat de Consiliul Județean Alba, Ordinul Arhitecților din România- Filiala Teritorială Dobrogea și Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Ansamblul Catedralei Încoronării (supranumită și Catedrala Reîntregirii Neamului) a fost construit ca urmare a propunerii făcute de cărturarul Nicolae Iorga la începutul anului 1921.
Arhitectul Victor Ştephănescu este o personalitate de prim rang a țării, unul dintre „giganții” de la început de secol XX care au promovat arhitectura neoromânească. Ştephănescu este autorul, printre altele, al mai multor clădiri de mare importanță din România. La capitolul de arhitectură religioasă el este autorul Moscheii Regale din Constanța și al Bisericii Anglicane din București.

Expoziția prezintă lucrările cele mai importante realizate de arhitectul Victor Ştephănescu în România și sunt expuse, pe larg, imagini inedite din timpul construcției Catedralei Reîntregirii Neamului, precum și din momentul Încoronării.