hava1024Potrivit rezultatelor parțiale primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a câștigat detașat cel de-al șaselea mandat consecutiv. Acesta ar fi reușit să obțină un procent de 62%  dintre voturile exprimate. Pe locul doi la primăria Alba Iulia se află Călin Potor (PSD) cu 17%, pe locul trei, se află independentul Mircea Trifu , cu nouă la sută, iar pe locul patru, Ovidiu Jidveian (ALDE), cu cinci la sută.

După aflarea rezultatelor Mircea Hava s-a adresat pe pagina personală de Facebook alegătorilor cărora le-a mulțumit.

Mesajul primarului Mircea Hava

„Dragii mei albaiulieni,

Mi-am îngăduit să aștept cu răbdare și bucurie clipa acestui „matineu” al gândurilor „de după”. Nu am câștigat, ci AȚI câștigat! Așa că nu aștept felicitări, ci VĂ FELICIT! Așa aș rezuma ziua de ieri, a alegerilor locale. O zi a victoriei maturității asupra amatorismului, o zi în care certitudinile s-au ridicat acolo unde le este locul, deasupra unor promisiuni neacoperite, trimise si venite cu pluta pe conducta politicii și plecate la fel. mircea hava paste

Vă felicit pentru modul în care v-ați implicat și pentru că nu ați lăsat orașul să plutească în deriva unui viitor cu prea multe semne de întrebare. Semnalele pe care le-ați transmis astăzi, inclusiv prin prezența la urne, sunt și ele clare: e nevoie de mai mult decât niște afișe, fluturași și artificii mediatice pentru a convinge un electorat elevat, care știe exact cine sunt oamenii care-i cer votul, până unde-I duce priceperea și cât le poate mintea, fiecăruia în parte. E clar că azi politica nu mai ghidează, ci deziluzionează. Moderația manifestată ieri este departe de a fi percepută de mine drept favorabilă, indiferent dacă intenția ar fi păstrat inerția votului. Nu e nimeni îndreptățit să spună că această reținere a însemnat un avantaj sau un dezavantaj. Procentele sunt accesoriile unei campanii care se uită cel mai repede. Faptul că ați ales să mergem împreună pe calea dezvoltării, pe care am pornit acum 20 de ani, mă onorează și îmi dă speranța că nimic nu e imposibil, atât timp cât suntem ÎMPREUNĂ.

Mulțumesc, Alba Iulia, mă înclin în fața ta! Dumnezeu să ne lumineze și ajute!”.