Mihnea Costachi a continuat seria evoluţiilor foarte bune şi la Cupa Oraşului Tăşnad, un open internaţional de seniori care a reunit la start 81 de participanţi din 7 ţări: Franţa, Germania, Moldova, Serbia, Ucraina, Ungaria şi România. Valoarea turneului a fost una ridicată, între participanţi aflându-se 3 mari maeştri internaţionali, 10 maeştri internaţionali şi 8 maeştri FIDE, fondul total de premiere fiind de 13000 lei, dintre care 3100 lei pentru primul clasat.

La capătul celor 7 runde desfăşurate în sistem elveţian, Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia)  s-a clasat pe un excelent loc 4 cu 5 puncte (3 victorii şi 4 remize), fiind devansat de un trio format din maeştrii internaţionali Dan Bogdan (Şah Club Vados Arad), Gabor Nagy (Ungaria) şi Adrian Petrişor (Şah Club Galaţi), toţi cu 5,5 puncte. Pentru clasarea pe locul 4, Mihnea Costachi a fost recompensat cu un premiu de 900 lei. Un rezultat bun a obţinut şi maestrul FIDE Ovidiu Lupu (CSO Cugir), clasat pe locul 16 cu 5 puncte.

Potrivit antrenorului Marius Ceteraş, pentru Mihnea Costachi, openul de la Tăşnad a fost ultima repetiţie înaintea Campionatelor Europene de juniori de la Porec (Croaţia), care se vor desfăşura în perioada 20 septembrie – 1 octombrie. Vestea bună este că atât la această competiţie europeană, cât şi la Campionatele Mondiale de juniori de la Porto Carras (Grecia), Mihnea Costachi va continua să reprezinte municipiul Alba Iulia, urmând ca până la sfârşitul anului să aibă dublă legitimare la CSU Alba Iulia şi Politehnica Iaşi, club pentru care va juca în Superliga Naţională pe echipe. Tot dublă legitimare vor avea şi alţi doi juniori ai CSU Alba Iulia, George Ileană şi Iustin Ciorgovean, aceştia urmând să joace în Campionatul Naţional pe echipe pentru CS Universitatea de Vest Timişoara.