Mai multe luni de zile, copiii din grupa Mămăruțelor de la Grădinița Dumbrava Minunată din Alba Iulia au participat la un atelier inedit. Aceștia au învățat prin proiectul „În lumea păpușilor”, de la actrița Amalia Pop, să mânuiască păpușile și… să lucreze ca o echipă. La finalul acestui atelier, marți, 16 iunie, copiii au urcat pe scena Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia în spectacolul „Cioburi de poveste”, realizat pe texte de Tudor Arghezi și Lucian Blaga.

Publicitate

La final de proiect coordonatorul atelierului, actrița Amalia Pop, a recunoscut că lunile petrecute cu cei mici au fost o provocare care la final i-a adus satisfacție.

„Am primit cu plăcere propunerea de a susține acest atelier, fiind o provoare pentru mine atât ca om cât și ca artist. Am încercat să descoperim împreună lumea păpușilor, să facem primii pași în universul teatrului, să înțelegem ce însemnă muzica, scena, luminile, păpușile în teatru și, nu în ultimul rând, bucuria jocului și bucuria de a fi copil. Am învățat unii de la ceilalți ce înseamnă răbdarea, să ne ascultăm reciproc și să lucrăm împreună pentru că cel mai important în teatru este… să lucrezi în echipă”, a spus Amalia Pop.

Citește și: Copiii de la Grădiniţa Dumbrava Minunată învaţă de la profesionişti arta teatrului. Este joacă, dar şi dezvoltare personală      

„Este primul proiect de acest fel, exceptând atelierele din cadrul Festivalului Internațional de Teatru Povești de la Alba Iulia. Faptul că lucrează cu un actor profesionist îi ajută pe copii în dezvoltarea lor personală, îi apropie și mai mult de tot ceea ce înseamnă spectacolul de teatru și reprezintă o bună cale de autocunoaștere încă de la vârste fragede. Doresc să continuăm genul acesta de parteneriate și pe viitor și le mulțumesc tuturor celor implicați”, a spus și managerul teatrului din Alba Iulia, Ioana Bogățan.

Vezi cum s-au comportat copiii la atelier și pe scenă:

atelier1  cp3 cp4 cp5 cp6 cp7

cp9cp8