”Prețioasele ridicole” este următoarea piesă pe care compania de teatru Skepsis o propune publicului albaiulian. Marți, 26.09.2017, ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor, actorii trupei de teatru vor pune în scenă unul dintre cele mai incitante spectacole clasice din repertoriu. Acesta face parte din proiectul Stagiunea cu Skepsis 2017.

”Provocăm publicul la o reîntoarcere în Franţa din timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea, Regele Soare. Vom pătrunde în societatea lui Moliere cu piesa care a marcat începutul succeselor pariziene ale trupei sale şi în care autorul lansează primul atac deschis la adresa decadenţei, exceselor şi snobismului care cuprinsese deja o bună parte a arsitocraţiei franceze. Concentrată în jurul unei conversaţii de salon, piesa deconspiră ridicolul la care se expuneau nobilii care erau adepţi ai “preţiozităţii” – o modă care domina saloanele luxoase ale nobilimii şi care presupunea un anumit fel de a te îmbrăca, de a vorbi şi de a te purta care să te diferenţieze de ceilalţi în termenii unui aşa-zis bun-gust deseori absurd şi grotesc. În fond, privind înapoi, spectacolul nu face decât să confirme încă o dată faptul că, în esenţă, moravurile oamenilor nu se schimbă niciodată. Snobismul nobililor Preţioşi din societatea lui Moliere este acelaşi snobism pe care-l observăm în fiecare zi în societatea actală când deseori aerele de atotştiutori, de superioritate şi aroganţă a oamenilor cu stare trădează lipsa de bun-simţ, bun-gust şi de cultură, stârnind şi acum, la fel ca şi atunci… ridicolul”, spun reprezentanții Skepsis.

Din distribuție fac parte: Du Croisy- Rareș Diodiu; La Grange- Daniel Muntean; Gorgibus- Vasile Dîngă; Magdelon- Elena Smeu Mare; Cathos- Ludmila Cioflică; Marotta- Andrada Balea; Mascaril- Viorel Cioflică; Jodelet – Vinicius Moldovan; Servitori: David Chismorie; Zlaczki Zoltan; Daniel Muntean; maestrul de Muzica: Ovidiu Bartha

Regia: Viorel Cioflică ; Costume: Ludmila Cioflică; Suport Tehnic: Andreea Aron.

Biletele (10 lei – pret intreg; 5 lei – pentru elevi, studenti si pensionari) se pot găsi începând de vineri 22.09.2017 la Secretariatul Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, între orele 09.00 – 15.00 sau la intrare.