Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au adus luni la audieri mai multe persoane din comuna Vinţu de Jos care sunt bănuite de tăieri ilegale şi furt de arbori din păduri situate pe raza comunei Vinţu de Jos. În această cauză au fost vizate 13 persoane iar prejudiciul estimat este de aproape 600.000 de lei.

Potrivit comunicatului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba în perioada 2008 – 2013, cei vizaţi de anchetă, ar fi tăiat fără drept şi sustras material lemnos, de pe o suprafaţă de 21 de hectare de pădure, situată pe raza comunei Vinţu de Jos.

„La data de 2 noiembrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, sprijiniţi de poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos, împreună cu specialişti silvici, au desfășurat o acţiune ce vizează documentarea activităţii infracționale a 13 persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori tăiaţi fără drept.

În sarcina celor 13 persoane, toate din comuna Vinţu de Jos, s-a reţinut faptul că în perioada 2008 – 2013, ar fi tăiat fără drept şi sustras, material lemnos, de pe o suprafaţă de 21 de hectare de pădure, situată pe raza comunei Vinţu de Jos, aflate în proprietatea unor persoane fizice, profitând de faptul că proprietarii acestora sunt stabiliţi în alte localităţi sau situaţia juridică a suprafeţelor împădurite nu era clarificată juridic, cu privire la proprietari şi suprafeţele deţinute de aceştia.

Prejudiciul cauzat a fost evaluat, până în prezent, la aproape 600.000 lei.

Cu ocazia acţiunii, au fost identificate 9 dintre persoanele bănuite de comiterea faptelor, acestea fiind conduse în teren, în vederea definitivării expertizei tehnice judiciare dispuse în cauză, urmând să fie conduse la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, pentru audieri şi luarea măsurilor legale.

În cauză se efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori tăiaţi fără drept”, transmite IPJ Alba, într-un comunicat.