Lucrările de modernizare din Zona Centru din Alba Iulia au fost recepţionate joi, în prezenţa autorităţilor locale. Primarul Mircea Hava a declarat că este mulţumit de rezultat, dar că mai sunt mici probleme de rezolvat, cum ar fi plantarea mai multor pomi, care să completeze zona verde.

Publicitate

Lucrările, în valoare totală de 4.381.963,88 lei inclusiv TVA, au fost realizate de Elis Pavaje SRL Petrești şi au presupus amenajări în zona străzii Tudor Vladimirescu, cuprinsă între strada Henri Coandă (Oborului) și strada Calea Moților.

u4În zona magazinului Unirea s-a amenajat spaţiul pietonal, aleile auto şi o parcare. Au fost de asemenea, realizate trotuarele pietonale şi zonele verzi de pe latura de Est. La intersecţiile din faţa magazinului Unirea şi din apropiere de BCR au fost amenajate două sensuri giratorii şi s-a reconfigurat partea carosabilă între cele două intersecţii.

De asemenea, a fost realizată o parcare pe latura vestică, unde s-au creat un număr de 88 locuri de parcare la 45 grade. Accesul la acestea se va face cu două stații de intrare/ieșire prevăzute cu bariere și sistem automat de plată a tichetelor. Parcarea este liberă până la sfârşitul acestei luni, după care se va percepe o taxă de 1 leu pentru o jumătate de oră, într-un interval stabilit de autorităţi.

„După ora 17.00 parcarea este liberă, de asemenea sâmbăta și duminica parcarea va fi liberă (gratuit). Pentru riverani, cred că până acum 11 persoane au cerut, dar o să vedem. Parcarea va fi cu plată de la ora 7.30 sau 8.00 până la ora 17.00. Dacă dvs. intrați la 6.00 și ieșiți la 7.00, normal că va trebui să luați tichet, dar când îl validați este gratis, pentru că altfel nu se mișcă bariera. Pe laterale nu se parchează nicăieri”, a declarat Mircea Hava.

Tot în cadrul proiectului au mai fost amenajate 30 locuri de parcare și câte două staţii de autobus şi de taxi.

Au fost executate și lucrări utilitare ca înlocuirea reţelei de distribuţie apă potabilă şi a branşamentelor aferente din conductă de oţel pe conductă din polietilenă PE 100 cu diametrul Dn 200 mm pe o lungime de 394 ml, efectuarea canalizaţiei pluviale pe zona parcării nou create, precum şi executarea canalizaţiei tehnice pe trotuarul estic al străzii pe o lungime de 510 ml.

u4Zonele verzi au fost modificate ca formă şi dimensiuni faţă de situaţia iniţială, suprafaţa acestora însămânţată cu gazon fiind de circa 2.110 mp, iar pentru sporirea confortului în zonă s-au plantat arbori ornamentali respectiv 44 bucăţi tei şi 16 bucăţi platani pentru umbrirea băncilor de odihnă.

Mobilierul urban cuprinde 15 spaţii de odihnă amenajate cu mici ziduri de sprijin înclinate placate cu piatră şi 18 bucăţi coşuri de gunoi stradale.

Covorul asfaltic aşternut din beton asfaltic Ba 16 pe suprafaţă carosabilă cuprinsă intre cele două sensuri giratorii este de 8.855 mp.

Sistemul de iluminat stradal este compus din 26 stâlpi cu braţ şi corpuri de iluminat, iar pentru sistemul de iluminat pietonal şi ambiental s-au folosit 25 corpuri pe stâlpi cu înălţimea 4 m.

u3