Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că, în perioada 09 decembrie ora 23:00 – 10 decembrie ora 01:00, vor fi executate lucrări de întretinere în sistemul de comunicaţii de date, iar în acest interval vor fi întrerupte comunicaţiile de date în agenţiile de control şi încasare din punctele de trecere a frontierei.

Întreruperea comunicațiilor de date în Agențiile de Control și Încasare din punctele de trecere a frontierei vor afecta fluența traficului, fapt pentru care CNAIR roagă utilizatorii să manifeste înțelegere față de acestă situație.

De asemenea, din cauza acelorași lucrări de mentenanță, există posibilitatea să fie afectată emiterea rovinietelor și peajelor prin intermediul SMS, a portalului erovinieta.ro, a aplicației mobile etarife, dar și în anumite puncte de distribuție aparținând SC ROMPETROL DOWNSTREAM SRL.

Astfel, pentru evitarea aplicării unor sancțiuni contravenționale, utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi au obligația de a achita rovinietele și peajele prin intermediul celorlalte modalități puse la dispoziție de către CNAIR prin distribuitorii autorizați.