Două structuri de economie socială vor fi înfiinţate la Căpâlna şi Şona, în baza unui proiect implementat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. În cadrul acestora vor fi angajate 19 persoane din grupuri vulnerabile, dintre cele 56 care participă în această perioadă la cursuri de competenţe antreprenoriale.

Publicitate

Reprezentanţii asociaţiei au precizat că aceste cursuri au început în luna februarie şi se vor încheia în luna martie, iar la ele participă persoane care fac parte din grupuri vulnerabile respectiv beneficiari de venit minim garantat, membri din familii cu mai mult de 2 copii, femei sau persoane de etnie romă.

“La finalizarea cursurilor, 19 persoane vor fi angajate la două structuri de economie socială ce vor fi înfiinţate în cadrul proiectului: în satul Căpâlna (comuna Săsciori) care va avea ca obiect de activitate sculptură în lemn, pictură pe sticlă, fabricarea ţesuturilor din lână şi bumbac şi în comuna Şona – întreprindere socială ce va fi specializată pe producţia de articole de îmbrăcăminte, broderii, veşminte preoţeşti, lenjerii de pat, costume populare sau ştergare”, se arată într-un comunicat de presă.

Cursurile sunt organizate în cadrul proiectului „Parteneriat pentru integrare” cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Intervenţie 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale”.

Proiectul va fi implementat timp de 12 luni de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia ca beneficiar, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba şi va presupune înfiinţarea a două întreprinderi sociale care îşi vor desfăşura activitatea în localităţile Şona şi Căpâlna (comuna Săsciori). Aceste structuri de economie socială vor oferi locuri de muncă pentru membrii grupurilor vulnerabile acordându-le acestora şansa de a-şi asigura un trai decent prin muncă. Totodată proiectul va contribui la dezvoltarea durabilă  a comunităţilor locale care găzduiesc întreprinderile sociale.