Cea de-a VIII-a ediție a „Marşului persoanelor cu handicap – Cursa Inimii Cetăţii Alba” se va desfășura mâine, de la ora 16.00, în Piața Cetății din Alba Iulia, sub deviza „Să mergem împreună!”. Acțiunea, care a devenit tradițională la Alba Iulia, urmărește integrarea persoanelor cu dizabilități la viața comunității și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități.

„Ignoranţa, discriminarea, preconcepţiile duc la izolarea, la ridicarea unor bariere între persoanele cu dizabilităţi şi comunitate. De aceea, este important ca noi, toţi, să înţelegem că persoanele cu dizabilităţi sunt ca noi, dar că ele fac lucrurile, pe care noi le considerăm obişnuite, mai diferit şi că au nevoie de condiţii adaptate abilităţilor şi experienţei lor”, transmit organizatorii.

La acțiunea din acest an sunt așteptate să participe peste 400 de persoane, persoane cu handicap instituţionalizate şi neistituţionalizate, însoţitori, organizatori, oficialităţi și invitaţi, care vor înconjura Piața Cetății din Alba Iulia.

Simbolul acestei acţiuni va fi inima roşie purtată în piept, care va deschide propriile inimi spre înţelegerea acestor oameni şi a curajului cu care trăiesc în fiecare zi. Pe lângă acest simbol participanții la marș vor purta și o şapcă roşie inscripţionată cu mesajul “Să mergem împreună – Cursa inimii Cetăţii Alba!”

Programul manifestărilor:

15.30 – 16.00: Primirea şi pregătirea participanţilor la Marş în Piaţa Cetăţii

16.00 – 16.45: „Marşul persoanelor cu handicap – Cursa inimii Cetăţii Alba” pe muzică de promenadă interpretată de Fanfara de copii din Petreşti;

16.45– 17.30:  Acţiuni de socializare şi un spectacol artistic susţinut de doamna Leontina Fărcaș și artiștii Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba

Cei care doresc să sprijine această acţiune o pot face donând orice sumă de bani în contul dedicat „Marşului persoanelor cu handicap – ediţia 2015, IBAN – RO03BTRLONCRT00A1554004, beneficiar Asociaţia SM SPEROMAX Alba, deschis la Banca Transilvania.

Acțiunea este susţinută și încurajată de îndrăgita solistă de muzică populară Leontina Fărcaş, iar evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba împreună cu Asociaţia SM SPEROMAX Alba, alături de organizaţiile neguvernamentale din judeţul Alba ce fac parte din Comitetului judeţean de analiză a problemelor persoanelor cu handicap.