Campania națională de informare și promovare ” Alege oaia”, sub coordonarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale împreună cu reprezentanți ai Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și ai Federațiilor/ asociațiilor din sectorul de creștere a ovinelor, lansată la INDAGRA 2017 va continua la Alba Iulia în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie a.c.

Publicitate

Programul evenimentului la care Instituția Prefectului-Județul Alba este partener, cuprinde o serie de vizite la agenți economici din domneniu, ferme de ovine precum și o întâlnire cu președinți ai asociaților de crescători de ovine din județ, directori ai serviciilor deconcentrate.
Lansarea oficială a campaniei privind promovarea consumului de carne și produse din carne de oaie va avea loc joi, 30 noiembrie .a.c . orele 13.00 în Șanțurile Cetății din Alba Iulia, unde va fi prezent și Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea.
Prin această campanie se urmăreşte valorificarea producţiilor agro-alimentare provenite de la specia ovine, creşterea valorii de export prin produse prelucrate, atragerea forţei de muncă în sectorul de prelucrare a cărnii şi a produselor din carne de oaie, dar şi păstrarea tradiţiilor privind preparatele culinare din această specie, în special în zonele montane.
Obiectivul final al campaniei este de a informa consumatorul asupra modului de preparare a cărnii de oaie şi a produselor din carne de oaie, cât şi de dezvoltare a unei culturi culinare în ceea ce priveşte consumul de carne de oaie. Totodată, se doreşte sprijinirea crescătorilor autohtoni de ovine şi înfiinţarea unei pieţe de Gross care va constitui un intermediar între crescătorii de ovine şi canalele de comercializare (retail şi magazine de proximitate).
”La evenimentul organizat în Alba Iulia, crescătorii de ovine îi vor aștepta pe vizitatori să guste din tocănița și din pastrama pregătite la fața locului, dar și să le răspundă la toate întrebările și curiozitățile. Se dorește a fi o manifestare a spiritului românesc, a tradițiilor și obiceiurilor care trebuie păstrate, cultivate și transmise generațiilor viitoare”.a precizat prefectul Dănuț – Emil Hălălai.
Instituția Prefectului – Județul Alba vă invită să participați în număr cât mai mare la acest eveniment și să ne bucurăm împreună de aromele speciale ale bucatelor românești.

Sursa: Comunicat de Presă Instituția Prefectului Județul Alba