Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat astăzi, la 11:30, pe Sorin Cîmpeanu în funcția de prim ministru interimar. Decizia a fost transmisă într-o conferință de presă.

Cîmpeanu a fost ministrul demisionar al Învățământului, plecat din post automat, odată cu demisia lui Victor Ponta. CV-ul său include o sumedenie de distincții, fiind în prezent rector al Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, funcție pe care o ocupă din 2012.

Cîmpeanu a fost un activ susținător al lui Victor Ponta în campania prezidențială din urmă cu un an și face parte, printre altele, din Consiliul Național de Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU). Cîmpeanu a ajuns în instituție în 2012, după ce fostul Consiliu de Atestare a fost complet reorganizat fulgerător, imediat după ce a decis că Ponta a plagiat lucrarea sa de doctorat.

Numirea lui Cîmpeanu este surprinzătoare pentru o parte din clasa politică și pentru ziariști, mulți grăbindu-se să îl anunțe pe Mircea Dușa, fostul ministru al Apărării, în funcția de premier interimar.

Iohannis a mai spus că tot azi încep consultările cu partidele politice pentru formarea unui nou guvern, dar a chemat la negocieri și reprezentanții Societății Civile, după ce a văzut că oamenii ies în continuare în stradă și cer o schimbare radicală.