Toți cei care adoră să facă mișcare în aer liber sunt așteptați pe data de 22 septembrie la Alba Iulia City Race, un eveniment care a ajuns la cea de-a V-a ediție și care a devenit tot mai popular în fiecare an. Înscrierile online pentru cele patru probe de alergare se pot face până pe data de 14 septembrie, pe site-ul albaiulia.cityrace.ro.

Publicitate

Traseele curselor sunt tocmai cele care fac ca aceasta competitie sa fie unica. Acestea sunt o imbinare echilibrata intre asfalt si teren variat, totodata o provocare atat pentru atletii de plat cat si pentru alergatorii montani.

Toate traseele trec printre cele doua impunatoare catedrale, continuand prin portile IV, V si VI care strajuiesc cetatea pe latura sa vestica, dar vor parcurge si santurile din zona interioara a Cetatii Alba Carolina care ofera o perspectiva unica pentru toti concurentii.

Astfel, participanții se pot înscrie la:

PROBA DE SEMIMARATON:

Distanta: 21 km si 700 metri diferenta de nivel
Start: Ora 10:00 din Piata Cetatii Alba Carolina
Timp limită: 4 ore
Teren: 50% asfalt, 50% drumuri forestiere si poteci
Puncte de sustinere: 4 puncte de sustinere (hidratare, alimentare) pe traseu

CROS STAR TRANSMISSION

Distanta: 10 km si 300 metri diferenta de nivel
Start: Ora 10:00 din Piata Cetatii Alba Carolina
Timp limită: 2 ore
Teren: 75% asfalt, 25% drumuri forestiere si poteci
Puncte de susținere: 1 punct de sustinere (hidratare, alimentare) pe traseu

CURSA CETĂȚII SELGROS

Distanta: 2.7 km si 45 metri diferenta de nivel
Start: Ora 10:05 din Piața Cetatii Alba Carolina
Timp limită: 1 ora
Teren: 100% piatra cubica
Puncte de sustinere: 1 punct de sustinere (hidratare, alimentare) la finish

KIDS RACE

Distanta: între 800 m și 2,7 km

– Categorii de varsta la Masculin (sub 8 ani, 8-12 ani, peste 12 ani si pana in 16 ani)
– Categorii de varsta la Feminin (sub 8 ani, 8-12 ani, peste 12 ani si pana in 16 ani)

Zona de start/sosire se va situa chiar in inima Cetatii Alba Carolina in imediata vecinatate a 3 importante edificii, Sala Unirii, Muzeul National al Unirii si statuia ecvestra a lui Mihai Viteazul, cel care realiza cea dintai unire a tuturor romanilor.

Finish-ul se va face intr-un mod triumfal si emotionant specific Cetatii Alba Carolina, prin poarta a III-a, cea mai mare si mai impunatoare dintre portile cetatii, un adevarat simbol al orasului Alba Iulia.

Participantii la traseele de cros si semimaraton vor alerga si pe una dintre cele mai spectaculoase piste de biciclete din Romania, denumita de pasionatii acestui sport “Transalpina de Mamut”, proiect al Primariei Municipiului Alba Iulia, finantat din fonduri europene, care a fost finalizat tot in 2014.

Primul concurent si prima concurenta care ajung in punctul maxim de altitudine pe varful Mamut (denumire primita dupa descoperirea unor fosile de animale preistorice) vor primi titlul de King, respectiv Queen of Mamut.

Sursa: albaiulia.cityrace.ro