O rețetă foarte simplă, potrivită pentru acele zile în care te intrebi oare ce să mai gătești și nu vrei să stai prea mult în bucătărie.

Publicitate

Ce am folosit

  • 500 grame inimi de curcan
  • 4 fire de ceapă verde
  • 1 ardei kapia mic
  • 1 roșie medie
  • orez
  • legume înghețate
  • sare, piper, boia, condimente

Cum am făcut

Am tăiat rondele partea albă de la ceapă. Ardeiul l-am tăiat în sferturi pe lungime, apoi l-am tăiat fâșii de circa jumătate de centimetru. Le-am pus împreună la călit în puțin ulei. Le-am lăsat numai până au început să se înmoaie, după care am pus inimile spălate și tăiate în sferturi. După ce s-au rumenit ușor, am pus roșia curățată de coajă și tocată mărunt. Am adăugat o jumătate de cană de apă și condimente. Eu am pus piper, boia, oregano, boabe de muștar și 3 boabe de enibahar. Am acoperit și am lăsat să fiarbă 30 de minute.
În paralel, am spălat orezul și l-am pus la fiert. La 7-8 minute de când a început să fiarbă, am pus ierburi aromate uscate, sare și legume înghețate. De data aceasta, am pus amestec de morcov, mazăre și porumb. La final, când am oprit focul la orez, am pus o lingură rasă de unt și am amestecat.
Am revenit la inimi. După ce au fiert și zeama a scăzut suficient încât să fie un sos, am pus frunzele de ceapă tăiate și sare, am acoperit și am mai lăsat 3 minute pe foc. După ce am oprit focul, am pus puțin pătrunjel verde tocat, am amestecat și am lăsat vasul acoperit până la servire.
Am însoțit totul cu salată puțin acră de castraveți și salată verde, în care am mai pus câteva frunze proaspete de ceapă verde.

Poftă bună!