Hai să spunem NU chinezăriilor cumpărate la kilogram, broşelor sclipicioase şi altor kitsch-uri vândute pe post de mărţişoare!

Hai să-i respectăm pe cei care, cu drag şi migală, încearcă să ofere ceva autentic!

Indiferent unde locuiţi, cu siguranţă veţi găsi pe cineva care face mărţişoare. În orice sat, oricât de mic, tot trebuie să fie o bunicuţă care face mărţişoare ca să-i poată cumpăra nepoţelului ceva de îmbrăcat sau de încălţat.

Cu cât este mai mare comunitatea în care locuiti, cu atât mai variată va fi oferta de mărţişoare, pentru că şi numărul artizanilor este mai mare. Puteţi găsi orice model, de la cele foarte simple, tradiţionale, la lucrături complicate, mici opere de artă.

Oricum, puteţi fi siguri că un mărţişor asupra căruia cineva s-a aplecat cu migală are valoare mult mai mare decât un plastic sau o tinichea împachetate “la normă” şi, de multe ori, mult mai mare decât vă cere meşterul care l-a făcut. Este o muncă în care satisfacţia lucrului frumos şi bine făcut contează mai mult decât obţinerea unui profit corect pentru efortul depus! De multe ori, un artizan vă va da mai ieftin mărţişorul care vă place, dar ar vrea să îl purtaţi, pentru că un mărţişor trebuie purtat. Dacă nu poate fi purtat, nu e mărţişor, ci doar un obiect decorativ.

[box type=”red” ]Mărţişorul este românesc. Hai să-l păstrăm aşa![/box]
Bonprix