Sesiunea de vară a examenului de bacalaureat începe astăzi. Prima probă va fi cea orală, la limba şi literatura română. Mâine este programat testul la limba maternă.

Evaluarea competenţelor digitale va avea loc în zilele de 7, 10 şi 11 iunie, iar proba orală la o limbă străină va fi susţinută în perioada 12-13 iunie.

Examenele scrise vor începe la 1 iulie cu limba şi literatura română.
Proba la Limba si literatura maternă este programată marți, 2 iulie, iar proba obligatorie a profilului, miercuri, 3 iulie. Ultima probă scrisă – cea la alegere a profilului și specializării – se va desfășura joi, 4 iulie.

Afișarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie și este urmată de depunerea eventualelor contestații, care vor fi soluționate între 9 și 12 iulie. Rezultatele finale vor fi afișate în 13 iulie.

Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.