Grupul select al elevelor care au reuşit să obţină 10 pe linie la examenul de Bacalaureat 2015 a fost completat, astăzi, de Alexandra Dobre de la Colegiul Naţional „Avram Iancu” din Câmpeni. În urma primei corectări Alexandra Dobre obținuse note de 10 la limba și literatura română și la matematică, dar era convinsă că a realizat o lucrare perfectă și la informatică, unde a contestat prima notare. După rezolvarea contestațiilor, tânăra din Câmpeni a obținut media maximă.

Pe lângă absolventa Colegiului Național „Avram Iancu” din Câmpeni alți patru candidați au primit nota 10 la disciplinele la care au formulat contestații. Aceștia sunt: Andrei Dogaru de la Liceul Teoretic „Sfântul Iosif” Alba Iulia, Corina Violeta David de la Liceul „Horea, Cloșca și Crișan” Abrud, Padei Alexandru Maximilian Crăciun de la Liceul Teoretic „Pentru Maior” Ocna Mureș și Corina Daniela Flontaș de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

După prima notare, în județul Alba au fost depuse 744 de contestații. Cele mai multe, 345, s-au înregistrat la limba și literatura română. La matematică au fost contestate 122 de lucrări, la biologie un număr de 71, iar la geografie și istorie au fost câte 53 de contestații.

Potrivit inspectorului școlar general Marcela Dărămuș, un număr de 186 de note s-au modificat, iar rata de promovabilitate la Bacalaureat 2015 a crescut în urma contestațiilor cu un mai mult de un procent de la 74,24% la 75,34% și este mai mare decât media la nivel național cu peste șapte procente.

Din datele prezentate de Inspectoratul Școlar Județean Alba, în urma contestațiilor au fost crescute notele pentru 168 de absolvenți și un număr de 32 de elevi au reușit în urma contestațiilor să tracă Bacalaureatul. Totodată, au scăzut notele a 97 de elevi, dar au fost obținute și 5 note de 10.

Săptămâna viitoare, în perioada 13-17 iulie, absolvenții care nu au reușit să tracă Bacalaureatul în prima sesiune se pot înscrie pentru sesiunea de toamnă a examenului, care se va desfășura în perioada 17 august – 3 septembrie 2015.