Reprezentanţii Parcului Dendrologic Alba Iulia au anunţat că accesul publicului va fi permis în data de 1 iunie, deşi lunea acesta este închis de obicei, iar copiii vor avea acces gratuit. La fel se va întâmpla şi la Parcul de Aventură Dynamis din apropiere.

“Astfel toţi copiii care vor veni, luni, în Parcul de Aventură vor avea accesul gratuit putând să se bucure de ziua lor în natură, în cel mai inedit mod. Copiii care iubesc animalele vor putea să o caute şi pe veveriţa Dina, mascota parcului, cea care locuieşte împreună cu prietenii săi în pădurea în care se află Parcul de Aventură Dynamis. Din 1 iunie, parcul prezintă celor mici dar şi celor mari noua siglă în care este reprezentată într-o formă haioasă veveriţa Dina echipată pentru aventură, dar şi o frunză de stejar şi o ghindă, cele două elemente simbolizând superba pădurea în care se află amplasat parcul.sigla parcul de aventura

Amplasat pe Dealul Mamut din Alba Iulia, în cea mai frumoasă zonă împădurită din „Cealaltă Capitală”, Parcul de Aventură Dynamis îşi prelungeşte programul din 1 iunie fiind deschis între orele 11,00 şi 19,00. Parcul poate fi o destinaţie atât pentru familiile cu copii cât şi pentru grupurile de prieteni deoarece oferă posibilitatea parcurgerii unor trasee cu dificultate diferită, atractive atât pentru cei mici cât şi pentru adulţi. Tiroliana, puntea mobilă, panourile de căţărat, plasele suspendate sunt câteva dintre elemente care sunt adaptate cu grade diferite de dificultate atât pentru copii cât şi pentru adulţi. Traseele parcului sunt alcătuite dintr-o serie de elemente suspendate pe copaci sau piloni care se pot parcurge folosind echipamentul corespunzător de alpinism (disponibil în parc), prin traversare sau căţărare. Elementele traseelor sunt construite din cabluri, corzi şi grinzi, care corespund standardelor europene”, au transmis reprezentanţii Parcului de Aventură.

Parcul funcţionează în prezent în cadrul unui parteneriat între Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi Primăria Municipiului Alba Iulia. Accesul în parc se face de pe Calea Moţilor (drumul spre Miceşti) pe strada Valea Popii, pe lângă intrarea în Parcul Dendrologic din municipiu.

Programări pentru grupuri sau pentru cursuri de training pentru adulţi sau copiii pot fi făcute la 0748/ 498760 (Bianca Mărginean – coordonatorul Centrului de Training Dynamis).

Cei care preferă picnicul în aer liber pot alege să îşi petreacă ziua la Zona de Agrement din apropierea Parcului Dendrologic, iar cei care se simt în formă pot alege o plimbare cu bicicleta pe “Transalpina de Mamut”, una din cele mai spectaculoase piste de biciclete din ţară, care pleacă tot de lângă Parcul Dendrologic.

Evenimente speciale pentru copii vor fi organizate şi în Cetatea Alba Carolina.

Citeşte şi: Copiii vor lua “cu asalt” Cetatea Alba Carolina de 1 Iunie