Cercetaşii României au iniţiat o acţiune de revigorare a zonei adiacente pistei de biciclete de pe dealul Mamut. În total, 300 de puieţi de arbori vor fi plantaţi pe dealul Mamut cu sprijinul Primăriei Alba Iulia.

Potrivit administraţiei locale, aproximativ 50 de voluntari reprezentând filiala din Alba a organizaţiei “Cercetaşii României”- Centrul Local “Axente Sever”, Institutul Kaizen România şi compania Supremia, alături de reprezentanţi ai Primăriei Alba Iulia şi Romsilva vor însufleţi solul de pe dealul Mamut prin plantarea a 200 de puieţi de molid şi a 100 de puieţi de larice. Activitatea, care subscrie unei acţiuni de conştientizare numită “Kaizen pentru oameni şi natură” , se va concentra pe taluzurile şi spaţiile goale existente de-a lungul pistei de biciclete.

Au răspuns pozitiv acestui demers specialiştii Romsilva şi custodele Parcului Dendrologic “Dr. Ion Vlad”, inginer Nicolae Pătrânjan, care vor îndruma voluntarii. Startul evenimentului se dă luni, 30 martie, ora 9.30, când participanţii se vor deplasa pe dealul Mamut. Materialul dendrologic este asigurat de către Primăria Alba Iulia.