Site-ul Primăriei municipiului Alba Iulia, www.apulum.ro, a fost complet restructurat și modernizat.

Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, vechiul site al municipalităţii Alba Iulia, realizat în anul 2006, se baza pe un sistem de control al informaţiilor învechit, care permitea ca doar 25% din conţinutul site-ului să poată fi administrat dinamic.

“Acest lucru ducea atât la un mare consum de timp necesar pentru administrare cât şi la probleme de securizarea datelor. Noul site este construit pe o platformă modernă de control a datelor, care permite gestionarea și administrarea fiecarei sectiuni a site-ului de la o singură consolă de administrare.

Noul sistem de control al informaţiilor permite atât o administrare a conţinutului eficientă şi accesibilă, cât şi posibilitatea de adăugare sau extindere a siteului pe viitor cu noi secţiuni sau tehnologii.

Majoritatea secțiunilor vechi ale site-ului au fost îmbunătățite sau au fost adăugate secțiuni (pagini) noi, cum ar fi Cetățeni de onore și Servicii publice.

Noul design al site-ului ajută utilizatorul să ajunga mult mai rapid la secțiunile de care are nevoie. Posibilitatea de căutare în site este net superioară, utilizatorul având, de exemplu, posibilitatea să caute o știre sau un document pe baza alegerii unui interval de timp cu ajutorul unui calendar dinamic.

O altă noutate importantă o prezintă optimizarea site-ului cu versiunile moderne de smart phone şi tablete existente pe piață, utilizatorul avand posibilitatea astfel de gasire rapidă a informațiilor publice de care are nevoie chiar daca nu are acces la un calculator sau Laptop.

S-a accentuat legătura cu reţelele de socializare, fiecare pagina putând fi preluata uşor de principalele reţele de socializare. La fel paginile de stiri si informatii pot fi transformate în PDF, pot fi trimise prin e-mail sau pot fi listate cu posibilitatea de a selecta în prealabil doar secţiunile de pe pagină care se doresc.

O secţiune nouă este secţiunea de Patrimoniu care are drept scop punerea în valoare şi promovarea patrimoniului cultural, arhitectural şi istoric de care dispune oraşul nostru. Fiecare obiectiv este prezentat cu un mini-album foto şi este poziţionat dinamic pe harta oraşului”, se arată într-un comunicat de presă.

“Suntem siguri ca în viitor dialogul administrație-cetățeni se va purta tot mai eficient pe internet. Ar trebui să se ajungă la acel nivel la care albaiulienii sa nu mai fie absolut deloc purtați de la o ușă la alta, să facem trecerea de la “purtat” la PORTAL. Avem astazi proiecte care au transformat pozitiv Alba Iulia și din acest punct de vedere, un sistem informatic care merită utilizat la maxim. Totul despre tot ce te intereseaza : urbanism , patrimoniu , dispecerat, harta de incidente, terenuri , acte , taxe , impozite plătite de-acasă și multe altele. Altfel spus, deschidem primăria non-stop”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.