Cel mai nou filmuleţ de prezentare a obiectivelor turistice ale municipiului Alba Iulia a fost postat pe vimeo.com, fiind văzut deja de 360 de ori în mai puţin de o zi. Filmarea prezintă imagini superbe surprinse în Parcul Dendrologic din Alba Iulia, dar şi în zona pistei de biciclete care şerpuieşte pe lângă acesta, cunoscută deja sub numele de Transalpina de Mamut.

Filmul de prezentare a fost realizat în cadrul proiectului cu finanţare europeană în baza căruia s-a relizat şi pista de biciclete şi a fost amenajat pentru vizitare parcul dendrologic.

Parcul Dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia este o minune peisagistică a Transilvaniei, fiind primul parc de acest fel construit direct în pădure, pe un deal. Rezultatul este un stil peisajer liber care te încântă de le primul pas dincolo de poarta de la intrare. Parcul, în suprafață de 21 de hectare, adăpostește peste 1100 de specii din toate colțurile lumii și un mare număr de păsări, în special insectivore, care și-au găsit adăpost în acest colț de rai.