Vă este frică de dentist? E o întrebare retorică 🙂 . Pentru a avea o sănătate cât mai bună a dinţilor şi a evita scaunul dentistului, trebuie să avem o alimentaţie cât mai bogată în fructe şi legume şi să ne hidratăm corect.

Un măr verde din care cineva muşcă cu poftă este o imagine clasică a reclamelor pentru produse de îngrijire a dinţilor şi pe bună dreptate. Merele, dar şi alte fructe şi legume proaspete, ajută la păstrarea unei danturi sănătoase. Acestea au un conţinut mare de apă care diluează conţinutul de zaharuri şi stimulează producerea de salivă care duce la o mai bună spălare a particulelor de mâncare de pe dinţi.

 

 

pahar cu apaDe asemenea, apa ne ajută să clătim zaharurile de pe dinţi şi reduce aciditatea din cavitatea bucală, responsabilă de degradarea smalţului dinţilor. Pe lângă aceasta, conţine flor şi alte minerale care fortifică dinţii şi gingiile.

Atât fructele şi legumele proaspete, cât şi o bună hidratere, sunt recomandate şi în păstrarea unei stări de sănătate perfecte pentru întregul organism!