Liberalul Gabriel Pleşa a fost ales în funcţia de viceprimar al municipiului Alba Iulia, cu o majoritate de 15 voturi „pentru” și 4 „împotrivă”, în ședina de astăzi a Consiliului Local. El ocupă această funcție după ce la sfârșitul lunii februarie Dorin Șerdean (PPDD), a fost demis de consilieri.

Votul pentru desemnarea viceprimarului a fost secret, dar de la ședință a lipsit fostul viceprimar, care de altfel nu a fost prezent nici la momentul în care consilierii locali au votat pentru demiterea sa.

Alegerea lui Gabriel Pleșa, care se află la cel de-al treilea mandat în Consiliul Local al municipiului Alba Iulia, ca viceprimar nu a fost o surpriză, numele său fiind vehiculat încă de la începutul anului pentru această funcție.

După vot, Gabriel Pleșa s-a adresat consilierilor locali, cărora le-a mulțumit pentru vot.

„Vă mulţumesc că mi-aţi dat şansa să fac ceva pentru oraşul natal, mi-am dorit demult acest lucru, mulţumesc pentru încrederea acordată. Celor care nu m-au votat, le mulţumesc şi va trebui să demonstrez că vin la muncă, nu pentru vreo funcţie. Pentru cei care nu m-au votat, dacă au făcut-o dintr-un ordin pe linie politică, asta este. Vreau să-i asigur pe toţi de o relaţie corectă profesional. Sper să pot aduce un plus de putere de voinţă, acolo unde este cazul”, a declarat Gabriel Pleşa.