Prima zi a “Sărbătorii Muzicii” a adus, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia, spectacole de excepţie, demne de o asemenea zi specială. Sute de albaiulieni au ignorat ploaia şi au stat să asiste la toate evenimentele. Cu siguranţă, nu au regretat.

Manifestările au fost deschise de Garda Romană de la Apulum, care a pus în scenă ceremonialul tradiţional de ridicare a oraşului Apulum la rang de municipiu. Angajaţii Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia şi voluntarii care sunt alături de ei în aceste spectacole au dovedit că pot veni, de fiecare dată, cu ceva nou şi interesant şi că intră deja în categoria profesioniştilor în materie de spectacole de reenactment.

Londonezii de la Cantabile au dovedit, la rândul lor, că reuşesc să surprindă plăcut de fiecare dată când vin în România. Încă de la primul spectacol susţinut la Alba Iulia, ei au vorbit publicului în limba română. De această dată s-a văzut că au deja mai mult exerciţiu. Ceea ce a surprins, însă, a fost buna colaborare cu Orchestra de Cameră a judeţului Alba, dar şi interpretarea unor piese româneşti. Pe simpaticii tenori îi vom vedea şi astăzi, cînd vor interpreta un fragment din musicalul „Aida”, după un concept de  Elton John şi Tim Rice.

Surpriza serii a fost însă spectacolul “Selecţiuni din muzica sferelor”, pus în scenă de Radu Nechifor şi invitaţii săi. Mai puţin cunoscut publicului albaiulian, artistul sibian a reuşit să-şi facă fani în Alba Iulia, convingând prin calitatea spectacolului pus în scenă şi prin felul în care reuşeşte să îmbine stiluri muzicale diferite, să aducă artişti diverşi pe aceeaşi scenă şi să combine totul într-o “sferă” perfectă.

Surpriza show-ului, deoarece nu a fost anunţat pe afiş, a fost simpaticul Vizi Imre -cunoscut de la Vocea României- care alături de colegul său din acelaşi concurs, Vlad Simon, a ţintuit publicul în Piaţa Cetăţii, în ciuda reprizelor de ploaie intensă.

Şi astăzi şansele de ploaie sunt de circa 50%, dar acest lucru nu trebuie să vă oprească să vedeţi un spectacol cum nimeni din România nu a văzut până acum: cea mai grandioasă montare în aer liber a spectacolului de operă Aida de Verdi! Trebuie doar să nu uitaţi acasă pelerina e ploaie sau umbrela.

Sâmbătă, 21 iunie 2014

20:00 –  Fragment din musicalul „Aida”, după un concept de  Elton John & Tim Rice

cu: Cantabile the London Quartet

20.30 –  Aida de Giuseppe Verdi – Opera Natională Română Cluj-Napoca – un spectacol de operă unic, cu peste 500 de personaje, într-o cetate unică în Europa

sarbatoarea muziciisarbatoarea muzicii1sarbatoarea muzicii3sarbatoarea muzicii4sarbatoarea muzicii5