Teatrul de Păpuși ”Prichindel” va trece printr-un binemeritat proces de renovare și reabilitare, pentru care conducerea instituției, precum și Consiliul Județean așteaptă de câțiva ani. Lucrările urmează să înceapă pe data de 2 octombrie și sunt estimate să dureze 12 luni. În acest timp, spectacolele vor fi susținute la Casa de Cultură a Studenților. 

Fondurile pentru realizarea acestei investiții provin de la Consiliul Județean Alba, valoarea totală fiind de 1.828.337 lei. Renovarea sediului Teatrului de Păpuși este absolut necesară ținând cont de nivelul de degradare al clădirii și de lipsa unor spații specifice unei astfel de instituții de cultură.

În acest an, Teatrul de Păpuși ”Prichindel” împlinește 65 de ani de existență, timp în care prea puțin s-a pus accentul pe investiții. Pasiunea și dăruirea celor care au activat și activează în cadrul instituției au făcut ca teatrul nu numai să reziste, dar să își și sporească faima.

Ultima piesă care se va juca pe scena teatrului înainte de renovare va fi ”Mica vrăjitoare”, având premiera pe 29 septembrie, de la ora 11:30. În aceeași dată, acum 65 de ani spectacolul ”Găinușa harnică”, în regia lui Petre Diaconu, scria prima filă din frumoasa poveste a Teatrului de Păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia.

Mai jos, puteți vedea starea actuală a sediului teatrului, precum și modul în care acesta urmează să se transforme într-un spațiu gândit pentru publicul de toate vârstele.