Noul an școlar a debutat cu o schimbare importantă pentru copiii din Galtiu și Coșlariu. Micuții vor face naveta, pe perioadă nedeterminată, la școala din Sântimbru. Administrația locală a reacționat, în urma presiunilor făcute de mai multe instituții din Alba, și a luat decizia de a demara o serie de lucrări de reabilitare și modernizare a clădirilor școlilor, absolut necesare, dată fiind starea deplorabilă în care se află.

Pe parcursul verii, inspectorul școlar general al ISJ Alba, Marcela Dărămuș, împreună cu prefectul de Alba, Dănuț Hălălai, au efectuat o vizită în teren, ocazie cu care au constatat numeroasele deficiențe de la unitățile de învățământ din Galtiu și Coșlariu. Pereți scorojiți, dușumele vechi, tablouri electrice nesecurizate, acoperiș găurit, toalete în curte, igrasie, toate acestea întregeau tabloul spațiilor în care copiii învățau carte.

De atunci, ISJ Alba și Instituția Prefectului, prin DSP Alba, au făcut presiuni asupra primarului comunei Sântimbru, Ioan Popa, cel mai longeviv edil șef din județ. Începutul de an școlar nu a adus nicio îmbunătățire la cele două unități de învățământ, astfel că s-a decis mutarea copiilor la școala din Sântimbru, administrația locală asigurând transportul acestora.

Întrebat despre situația copiilor din cele două localități, primarul Ioan Popa a dat vina pe lipsa banilor și pe dificultățile întâmpinate pentru implementarea unor proiecte cu fonduri guvernamentale.

Motivele invocate de primarul Ioan Popa nu justifică faptul că de ani de zile nu s-au găsit bani pentru modernizarea celor două unități, însă pentru alte obiective au fost identificate surse de finanțare.

Vă vom ține la curent cu stadiul lucrărilor promise de primarul Ioan Popa în cele două localități.