Unul din evenimentele tradiționale, premergătoare Zilei Naționale, este arborarea drapelului național, în Piața Tricolorului. În prezența oficialităților locale și județene și a sutelor de turiști și albaiulieni, a fost sfințit drapelul și ridicat pe catarg. Printre participanți s-a aflat și Principele Nicolae și soția sa, Alina Binder.

Înainte de a fi ridicat pe catarg, drapelul național a fost sfințit de către arhiepiscopul otodox de Alba Iulia, ÎPS Irineu, iar mai apoi, a fost intonat imnul României și a fost ridicat tricolorul care va străjui manifestările dedicate Centenarului.

Principele Nicolae, împreună cu soția sa, au ținut să sărbătorească cei 100 de ani de la Marea Unire, la Alba Iulia, un oraș pe care îl simte extrem de legat de familia sa.

Cei doi au declarat că vor rămâne la Alba Iuliași pe 1 Decembrie, câd sunt așteptați să sosească și Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, ASR Principele Radu, ASR Principesa Elena și soțul ei ES Alexander Nixon, ASR Principesa Sofia și ASR Principesa Maria.