Atmosfera de sărbătoare a pus din nou stăpânire pe Alba Iulia. Este Sărbătoarea Muzicii, cea care aduce în Cetatea Alba Carolina o trăire aparte. Oamenii parcă sunt mai relaxaţi şi se bucură de muzica diversă pe care artiştii de pe scenă o aduc mai aproape de ei.

A fost la fel în fiecare an, a fost la fel şi ieri. Cu siguranţă, aşa va fi şi astăzi şi mâine, dacă ploaia nu ne va strica planurile.

Este deja o sărbătoare care nu mai este destinată doar localnicilor. Vineri, când oamenii prezenţi în Piaţa Cetăţii au fost îndemnaţi să ridice mâinile pentru a arăta dacă sunt gazde sau turişti, surpriza plăcută a fost că – la o estimare “ochiometrică” – aproximativ 20% dintre persoanele din public erau turişti.

Vineri, Sărbătoarea Muzicii a fost deschisă de cvartetul de naiuri Transition, grup de tineri care îşi propune să deschidă noi drumuri naiului românesc într-o manieră modernă universală. Apoi, Maria Buză și Taraful George Pătrașcu au susţinut un show de zile mari, care i-a purtat pe cei prezenţi într-o călătorie istoria muzicii româneşti şi europene.

Dacă nu aţi fost la inaugurarea expoziţiei “Suvenir de Alba Iulia”, vă îndemnăm să vă opriţi astăzi în faţa Palatului Principilor, pentru a vedea cum oraşul încearcă să se promoveze şi prin artă, să reziste şi altfel în memoria celor care l-au vizitat. Obiectele pe care le vedeţi acum la Alba Iulia vor putea fi ulterior admirate în expoziţii organizate de galerii de artă din București.

Astăzi, de la ora 21.00, nu rataţi spectacolul “La Traviata” de G. Verdi, susţinut de Opera Națională Româna Cluj-Napoca, urmat de spectacolul de artificii având aceeaşi temă muzicală.

 

Citeşte şi: Astăzi începe Sărbătoarea Muzicii, la Alba Iulia. Sâmbătă, spectacol de artificii pe muzica din Traviata

sarbatoarea muzicii suvenir1 sarbatoarea muzicii suvenir2 sarbatoarea muzicii suvenir3 sarbatoarea muzicii suvenir4 sarbatoarea muzicii suvenir5 sarbatoarea muzicii suvenir6 sarbatoarea muzicii suvenir7 sarbatoarea muzicii ziua1 1 sarbatoarea muzicii ziua1 2 sarbatoarea muzicii ziua1 3 sarbatoarea muzicii ziua1 5 sarbatoarea muzicii ziua1 6 sarbatoarea muzicii ziua1 7 sarbatoarea muzicii ziua1 8sarbatoarea muzicii ziua1 9