România este prezentă zilele acestea la Bursa de Turism de la Milano. Intrarea la standul țării noastre reprezintă o replică în miniatură a celei mai impunătoare porți a Cetății din Alba Iulia, Poarta a III-a. 

”Italia, prioritate pentru ministerul Turismului din România. O dovedește și mobilizarea de la standul României din cadrul Bursei de Turism din Milano. Sub poarta cetății din Alba Iulia, reprodusă la scară mică, au trecut, zilnic, sute de vizitatori. Nici oficialitățile nu au ocolit standul amenajat de ministerul Turismului. Ambasadorul României în Italia, George Bologan, și consulul general al României la Milano, Adrian Georgescu, au subliniat cât de importantă este Italia pentru turismul din țara noastră. Anul trecut, au fost peste 625 de mii de italieni în țara noastră, potrivit datelor INS privind intrările la frontieră”, se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Turismului.

La sfârșitul anului trecut, o copie a Porții a III-a din Cetatea Alba Carolina a fost calea de acces către standul românesc de la Londra, la cel mai mare târg internațional de turism dedicat profesioniștilor, World Travel Market 2017.