Iubitorii de distracţie în aer liber au ales să îşi petreacă acest weekend pe malul Mureşului, în zona podului de la Partoş, unde a avut loc cea de-a treia ediţie de la Alba Iulia a competiţiei “Descoperă Rowmania”.

La eveniment a fost prezent şi iniţiatorul acţiunii, marele campion Ivan Patzaichin, care a susţinut demonstraţii, dar a fost şi “un om din mulţime”, petrecându-şi relaxat timpul alături de albaiulieni, alergând alături de câţiva căţei, dând autografe şi stând la poze cu toţi cei ce i-au cerut acest lucru. Între timp, păstra un ochi vigilent şi asupra bărcilor cu care s-au putut plimba toţi cei care au vrut să vâslească pe Mureş, asigurându-se că totul se desfăşoară în deplină siguranţă.

Ediţia din acest an a competiţiei “Descoperă Rowmania” a luat forma unui adevărat festival. Pe lângă concursul în care s-au întrecut 15 echipaje, cei prezenţi pe malul Mureşului au putut să înveţe sau să se perfecţioneze în arta deplasării pe apă cu diferite tipuri de ambarcaţiuni, iar interesul s-a dovedit a fi unul crescut.

Seara de sâmbătă s-a încheiat cu un spectacol de reenactment oferit de dacii şi romanii, care sunt deja o emblemă pentru Alba Iulia. De această dată, dacii au venit pe apă şi i-au atacat pe romani. După o luptă crâncenă, în care au fost răpuşi şi daci şi romani, s-a căzut de acord asupra unui armistiţiu, iar dacii au fost acceptaţi să trăiască în Cetate, alături de romani. A urmat un dans al frumoaselor tinere romane, după care toată lumea a mers cu torţele aprinse spre focul de tabără care a vegheat căderea nopţii pe malul Mureşului.

Duminică au avut loc semifinalele şi finala competiţiei de canotaj, câştigată de echipa ISU Alba, care va reprezenta Alba Iulia în cuncursul naţional care va avea loc la Tulcea, pe 30 august.

Prânzul de duminică a fost pregătit la ceaun de daci şi romani, care au oferit şi celor prezenţi să guste din mâncarea pe care au gătit-o.

rowmania1 rowmania2 rowmania3 rowmania4 rowmania5 rowmania6 rowmania7 rowmania8 rowmania9 rowmania10 rowmania11 rowmania12 rowmania13 rowmania14 rowmania16 rowmania17 rowmania18 rowmania19 rowmania20 rowmania21 rowmania22 rowmania23 rowmania24 rowmania25 rowmania26 rowmania27 rowmania28 rowmania29 rowmania30 rowmania31 rowmania32 rowmania33 rowmania34 rowmania35 rowmania36 rowmania37 rowmania38 rowmania39 rowmania40 rowmania41 rowmania42 rowmania43 rowmania44 rowmania45 rowmania46 rowmania47rowmania48