Musical-ul ”Mamma Mia” a încheiat, dumincă seara, într-o notă grandioasă Sărbătoarea Muzicii 2018. Mii de albaiulieni au urmărit cu drag povestea Donnei, a fiicei ei și a celor trei posibili tați, totul pe muzica îndrăgitei trupe Abba.

Publicitate

Premiera spectacolului în România a avut loc la finalul lunii mai. Din distribuție au făcut parte Mirela Vaida, Horia Brenciu, Cornel Ilie, Ernest Fazekas, Sebastian Seredinschi, Ecaterina Ladin, Jazzy Jo, Ana Munteanu și Flavia Mihășan.

Lansat în 1999, la Londra, în celebrul West End şi apoi în Statele Unite pe Broadway, musicalul are un succes fulminant, oriunde este jucat. Peste 60 de milioane de spectatori au participat până acum la „Mamma mia!“, s-au bucurat, au cântat, au dansat împreună cu protagoniştii spectacolului, în toate colţurile lumii. În 2008, adaptarea pentru marele ecran bazată pe musical, cu Meryl Streep şi Amanda Seyfried în rolul mamei şi fiicei cucereşte şi publicul de cinema şi creează din „Mamma mia!“ un adevărat fenomen mondial în industria spectacolului. Oriunde este lansat, Mamma mia! este iubit şi îndrăgit de spectator, iar biletele sunt epuizate în timp record.   În România, musicalul „Mamma mia!“ este o co-producţie Sloveno-Română.