Poliţia Municipiului Blaj a desfășurat o acţiune cu efective mărite, în municipiu.  Au fost legitimate 85 de persoane,  verificate 67 de autovehicule, au fost constatate 3 infracţiuni flagrante şi identificate 7 persoane bănuite de comiterea  de infracțiuni. 60 de persoane au fost sancţionate contravenţional.

Publicitate

Ieri, 1 februarie a.c., Poliţia Municipiului Blaj, a organizat o acţiune cu efective suplimentare, pe raza municipiul Blaj, în scopul creşterii gradului de siguranţă publică şi prevenirii şi combaterii infracțiunilor şi contravențiilor.

La acţiune au participat, în total, 34 de poliţişti de ordine publică, rutieră şi investigaţii criminale, care au fost sprijiniţi de poliţişti de investigare a fraudelor, ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, criminalişti şi jandarmi.

Cu această ocazie au fost legitimate 85 de persoane  şi verificate 6 de societăţi comerciale.

S-a urmărit, de asemenea, identificarea autorilor de infracțiuni şi creşterea siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, în acest sens fiind verificate 67 de autovehicule.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj,   au identificat 4 persoane bănuite de comiterea de infracțiuni de furt şi, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale au efectuat două percheziţii domiciliare.

Polițiștii Biroului de Ordine Publică au depistat, în zona centrală a municipiului, 3 persoane ce apelau la mila publică, folosindu-se de minori. Pe numele acestor persoane au fost întocmite dosare penale în care sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de „folosirea unui minor în scop de cerşetorie”.

Totodată, au fost constatate 60 de abateri de natură contravenţională, sancționate cu amenzi în valoare totală de 20.995 lei, din care 9 la Legea 61/1991 privind liniştea şi ordinea  publică, 43 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative şi au fost confiscate bunuri în valoare de 386 lei.