Albaiulienii, dar şi turiştii care au vizitat Cetatea Alba Carolina, au avut parte de un weekend foarte reuşit. Vremea a fost superbă, iar atmosfera a fost una încărcată de istorie, de legende şi poveşti.

Toată lumea părea să se bucure de primul sfârşit de săptămână cu adevărat frumos în Cetate, chiar dacă unii dintre albaiulieni îşi exprimau cu voce tare regretul că cele două evenimente, Zilele Cetăţii şi Festivalul Roman Apulum, nu au fost organizate separat, ca anul trecut, chiar şi numai pentru a prelungi distracţia, dacă nu şi pentru a crea acea atmosferă unitară care te poate transpune într-o altă lume.

Dincolo de spectacole, demonstraţii şi lupte, un interes deosebit l-au stârnit atelierele, fie ele romane sau medievale. Unii doar au admirat, dar alţii s-au implicat şi chiar au învăţat ceva nou.

Vedetă, cel puţin în rândul copiilor, a fost un carusel medieval, acţionat doar cu forţa unui singur om, care nu prea a avut timp să se odihnească, fiind foarte solicitat.

O idee foarte bună a fost mutarea tarabelor cu mici şi bere în curtea clădirii unde a funcţionat o secţie a Palatului Copiilor, lucru care a făcut ca atmosfera din Cetate şi din şanţuri să rămână una istorică.

Nici cei care au dorit doar linişte şi plimbare nu s-au putut plânge, toată latura de nord a şanţurilor Cetăţii fiind ca în orice altă zi, un loc bun pentru plimbare, alergat sau mers cu bicicleta.

zilele cetatii1 zilele cetatii2 zilele cetatii3 zilele cetatii4 zilele cetatii5 zilele cetatii6 zilele cetatii7 zilele cetatii8 zilele cetatii9 zilele cetatii11 zilele cetatii12 zilele cetatii13 zilele cetatii14 zilele cetatii15

zilele cetatii16