Pentru a încuraja şi susţine integrarea copiilor în sistemul de învăţământ, Filiala de Cruce Roşie a Judeţului Alba a oferit cadouri şcolarilor şi preşcolarilor care provin din familii cu venituri reduse, dar care s-au evidenţiat printr-o implicare deosebită la şcoală, în pofida lipsurilor materiale.

Pentru că avem convingerea că orice copil are dreptul la educaţie, indiferent de etnie, statut social sau regiunea de care aparţine, organizaţia noastră a lansat în urmă cu patru ani campania – Si cei defavorizaţi au dreptul la educaţie – destinată ajutorării cu rechizite şcolare, îmbrăcăminte, încălţăminte şi alimente a elevilor şi preşcolarilor care necesită sprijin în acest sens, ca urmare a neajunsurilor de ordin sociomaterial.

Departamentul social al organizaţiei a selectat 35 copii din 16 familii nevoiaşe din localităţi precum Alba Iulia, Sebeş, Tibru, Vintu de Jos, Şibot, Berghin, Zlatna şi Ocna Mureş. Toţi copiii au rezultate bune şi foarte bune la învăţătură, demonstrând că neajunsurile, problemele medicale personale sau ale familiei, lipsa unor condiţii decente de trai, nu i-au împiedicat să fie perseverenţi şi preocupaţi de educaţia lor.

Cadourile, realizate si distribuite cu sprijinul voluntarilor Crucii Roşii, au constat în ghiozdane dotate complet cu rechizite (caiete de diferite tipuri si dimensiuni, penar, pixuri, creioane, stilouri, creioane colorate, carioci, radiere, liniare, ascutitoare, acuarele, pensule, bloc de desen, trusa de geometrie), articole de încălțăminte şi îmbrăcăminte, precum şi pachete cu alimente a câte 12 kg fiecare.

Persoanele care susţin organizaţia, prin realizarea de donaţii în urnele de colecta fonduri existente în magazinele partenere, precum şi prin donarea de alimente în cadrul programului Banca de Alimente, contribuie la implementarea unor astfel de proiecte în comunitate.