Structurile de economie socială Filabrod Şona şi Filoart Căpâlna şi-au prezentat, în această lună, produsele tradiţionale pe care le realizează în cadrul unor expoziţii organizate în diferite oraşe din judeţ. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Expoziţiile celor două structuri de economie socială au avut loc cu ocazia unor evenimente precum Festivalul Internaţional de Folclor de la Aiud sau Zilele Municipiului Sebeş.

În cadrul acestor expoziţii structura de economie socială de la Şona şi-a prezentat o serie de articole textile brodate precum veşminte arhiereşti şi preoţeşti, articole de broderie bisericească, trusouri de botez, ii tradiţionale, ştergare sau costume populare. La rândul său structura de economie socială de la Căpâlna şi-a expus cele mai frumoase icoane pictate pe sticlă, obiecte din lemn sculptate sau  gravate, obiecte de artizanat din lemn dar şi ţesături din lână şi bumbac.

Structurile de economie socială de la Şona şi Căpâlna au fost înfiinţate în acest an în cadrul proiectului „Parteneriat pentru integrare”, proiect implementat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia ca beneficiar, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba şi Asociaţia „Meşteşugarii din Căpâlna”. Aceste structuri de economie socială  au angajat persoane din grupuri vulnerabile contribuind astfel la dezvoltarea durabilă  a comunităţilor în care funcţionează. Proiectul „Parteneriat pentru integrare” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Intervenţie 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale”.

afo sona expo aiud 6 afo expo icoane afo sona expo aiud21 afo sona expo aiud 1