Salina Turda a fost gazda unui festival internațional șahist pentru juniori, la care au participat peste 150 de copii din România și Republica Moldova. Competiția s-a desfășurat în perioada 17-20 iunie. Aflată deja la a 3-a ediție, Cupa Salina Turda este singura competiție șahistă din România care se desfășoara în subteran, într-unul din cele mai vizitate obiective turistice din Transilvania.

Deși în vârstă de doar 6 ani, albaiulianul Alexandru Macalet și-a adăugat în palmares al treilea turneu de începători câștigat, după succesele obținute la Deva și Cluj-Napoca, adjudecându-și toate cele 5 partide jucate la grupa sa de vârstă. O altă medalie de aur în grupele pentru copii nelegitimați a fost obținută de Tudor Topala (8 ani), în timp ce Antonia Stremțan (9 ani) a obținut medalia de argint.

Bune au fost și evoluțiile juniorilor din județul Alba care au evoluat în grupele pentru copii legitimați, Arion Ilie (13 ani), George Pleșa (9 ani), Andrei Simina (8 ani) și Alexandru Simina (7 ani) obținând câte 4 puncte din 7 meciuri jucate împotriva unor adversari mult mai experimentați.