Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit, sâmbătă şi duminică, cea de-a opta ediţie a Târgului „Surse regenerabile de energie ALEA 2015 – Târg de echipamente și soluții complete”, organizat de Agenția Locală a Energiei Alba și Consiliul Judeţean Alba.

Vizitatorii au putut admira biciclete si autoturisme electrice, instalații eoliene, panouri solare termice, panouri fotovoltaice, pompe de căldură, turbine pentru microhidrocentrale, centrale termice pentru biomasă, multe alte aplicații legate de energia obținută din surse regenerabile precum și sisteme de înaltă eficiență în producerea și consumul energiei.

În cadrul evenimentului, a fost deschis și „Salonul Eco Inventica”, la care, pe lângă alți inventatori români, a luat parte și Corneliu Birtok Băneasa, inventatorul premiat la Geneva cu medalia de aur pentru invenția sa, un dispozitiv de transfer al aerului prin care se reduce consumul de carburant al autovehiculelor cu cel puțin 5%.

Unul din cele mai apreciate momente ale târgului a fost Eco-spectacolul grădiniţelor. “Ne-au impresionat grupele Gărgăriţelor şi Iepuraşilor din Dumbrava Minunată, ecologiştii Grădiniţelor 12 şi 13, dansatorii de mai înainte şi toţi, toţi copiii care s-au bucurat alături de noi în această frumoasă zi de toamnă la Alba Iulia”, au transmis reprezentanţii Europe Direct Regiunea Centru, care au oferit micuţilor participanţi la spectacol obiecte promoţionale şi cărticele de colorat.

Câştigătorii tombolelor

Centrul de informare Europe Direct Regiunea Centru a oferit, de asemenea, premii în valoare de 75 de lei, câştigătorii extraşi prin tragere la sorţi fiind: Ramona Cirlea, Raluca Groza, Mihaela Ştefan, Andrei Popescu şi Sandu Gus.

“Din păcate, nici câştigătorii marilor premii (Sardiello Ilaria – mini boiler – valoare 500 lei Premiul III, Constantin Roşca – instant apă caldă – valoare 700 lei – Premiul II şi Raluca Marcu – dedurizator apă – valoare 1500 lei – Premiul I) n- au fost prezenţi să-şi ridice caştigurile”, au precizat reprezentanţii Europe Direct Regiunea Centru.

Ei au menţionat că, pentru a intra în posesia premiilor, câştigătorii trebuie să ia legătura cu Agenţia Locală a Energiei Alba.
sursa foto: Facebook – Europe Direct Regiunea Centru

alea1 alea2 alea3 alea4 alea6 alea7 alea8 alea9 alea10alea11